« Back

Krister Stendahl Memorial Lecture 2016

Rabbin Michael Melchior håller årets Krister Stendahl memorial Lecture.

Can Radical, Fundamental Religion Live in a World of Humanism, Democracy and Peace?

Årets föreläsning till Krister Stendahls minne äger rum den 19 september kl 15.30 i Bringsalen på Ersta konferens, Erstagatan 1 K. Som alltid arrangeras den i samarbete mellan Centrum för Religionsdialog och Paideia.

Krister Stendahl Memorial Lecture hålls på hösten varje år till minne av Krister Stendahl, biskop i Stockholms stift 1984-1988 och tidigare professor i bibelvetenskap och dekanus vid Harvard Divinity School i USA.

Michael Melchior föddes i Danmark, i en familj där rabbinyrket gått i arv i sju generationer. Han är överrabbin i Norge, men sedan 1986 bosatt i Israel, där han också leder en ortodox församling i Jerusalem.
Michael Melchior har grundat och är ordförande för The Mosaica Center for Religious Conflict Transformation in the Middle East, som verkar för religionsfred mellan ledare med olika religiös tillhörighet i Mellanöstern. Han har grundat och är aktiv i flera olika organisationer som verkar för rättvisa, fred och samexistens. Han valdes in i Knesset, den israeliska riksdagen, 1999, och innehade flera olika ministerposter under tio års tid.

Anmälan till info@paideia-eu.org senast 12 september 2016