« Back

Krister Stendahl Memorial Lecture 2015

Mona Siddiqui blir årets Stendahlföreläsare

 

Var: Bringsalen på Ersta Konferens
När: Måndag 12 oktober 2015 kl 15

 

\”Love and Law in Christianity and Islam” är rubriken för Mona Siddiquis föreläsning till Krister Stendahls minne

 
Mona Siddiqui föddes i Pakistan, men har växt upp och fått sin utbildning i England. Hon är sedan 2011 den första innehavaren av professuren i islam och interreligiösa studier vid Edinburghs universitet. Innan dess ledde hon The Centre for the study of Islam i Glasgow. Hennes forskningsområden är islamisk rättslära och religionsdialog, främst kristen-muslimsk dialog. Några av hennes senaste publikationer My Way: A Muslim Woman\’s Journey, Christians, Muslims and Jesus och The Good Muslim: Reflections on Classical Islamic Law and Theology. Hon har också ett praktiskt engagemang i religionsdialog, för vilket hon 2011 tilldelades medaljen ”Order of the British Empire” (OBE). Hon medverkar regelbundet i BBC, bl a i Radio Scotland’s ”Thought for the day” (tankar för dagen.) Den brittiska publikationen Debrett’s utnämnde henne i år till en av de 500 mest inflytelserika personerna i Storbritannien. Den som vill lära känna Mona Siddiqui som föreläsare kan ta del av ett par föreläsningar på YouTube, hennes installationsföreläsning Love and Law in Christianity and Islam och en föreläsning hon höll på Engelsbergsseminariet i somras om lidandet i Islam.

Mer information: http://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift/krister-stendahl-memorial-lecture

Fri entré
Anmälan till: info[at]paideia-eu.org